Avokanoottiyhdistyksen syystapaaminen 2015

Avokanoottiyhdistyksen syystapaaminen järjestettiin tänä vuonna Rautalammella, vanhassa Savon mahtipitäjässä, 18.-20.9. Ohjelmassa oli melontaretki Etelä-Konneveden kansallispuistoon, koskimelontaa Konnekoskessa, melontaretki Hankavedelle ja vapaata ajanvietettä. Majoitus oli Törmälän kurssikeskuksessa, jossa riemuksemme järjestettiin lauantaina 19.9. Törmälän taiteiden yö; paikalla oli kaikenlaista taiteellista toimintaa, mm. jättiläisnukketeatteria ja tulishow.

Tasaisen veden retket tehtiin Etelä-Konneveden kansallispuistoon ja Törmälän edustalla avautuvaan Hankaveden saaristosokkeloon. Etelä-Konnevedellä meloimme Suottaniemen kalasatamasta alkaen noin 21 km lenkin järven eteläosan saaristossa. Reitti selviää oheisesta kartasta. Lounastauon pidimme Linnansaaren eteläpuolisessa niemessä.

Lauantain melontaretken reitti Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Taustakartta Maanmittauslaitos
Lauantain melontaretken reitti Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Taustakartta Maanmittauslaitos

Sunnuntaina meloimme noin 9 km lenkin Hankaveden saaristossa. Kahvit keitettiin Rajasaaren kodan tulipaikalla. Reitti oheisella kartalla.

Sunnuntain melontaretken reitti Hankavedellä. Taustakartta Maanmittauslaitos.
Sunnuntain melontaretken reitti Hankavedellä. Taustakartta Maanmittauslaitos.

Mitä melontaretkiltä jäi mieleen? Mukava melontaseura, kiehtovat kalliomuodostelmat, karu mutta runsas saaristo sekä aavat järvenselät taustalla kohoilevine metsäisine vaaramaisemineen. Lounaistuuli ja lounaspaikan etsiminen alueella, jossa on vähän tai ei ollenkaan palvelurakenteita. Orastava ruska. Hyväkuntoiset palvelurakenteet siellä, mistä niitä löytyy. Ja geokätköjen ihmeellisyys ilmiönä, miten niitä löytyy nykyään joka paikasta. Ohessa kuvia retkiltä: