Kolme vuotta on netissä pitkä aika, saati sitten 18 vuotta. The Wayback Machinen avulla löysin ensimmäisen kotisivuni vuodelta 1999, sivun alalaidassa teksti ”since 7.4.1999”. Nettipreesensini on siis kohta täysi-ikäinen, ja sen kunniaksi on taas hyvä hieman sekoittaa pakkaa. Mitään radikaalia ei tosin ole tiedossa, sivuston ulkoasun päivitystä lähinnä näin ensi alkuun, ensimmäisen kerran vuoden 2013 jälkeen.
Retkeilyn saralla olen siirtynyt hieman uudenlaiseen rooliin, kun viime syksynä aloitin Lauhanvuoren alueen geopark -projektissa geologina. Mielenkiintoista työtä, sisältäen mm. geologisten kohteiden inventointityötä, mutta mukana on myös aivan uudenlaisia juttuja. Olen muun muassa rakentanut geoparkille geo- ja ympäristökasvatuskäyttöön AR Sandboxin, eli lisätyn todellisuuden hiekkalaatikon, josta ohessa esittelyvideo.
Työnsarka on sikäli mielekäs, että projektialue kattaa eräitä Suomen hienoimpia retkeilykohteita, hienoista päiväretkikohteista pidempiinkin reissuihin soveltuviin paikkoihin. Lauhanvuoren, Kauhanevan-Pohjankankaan ja Hämeenkankaan alueilta löytyy mahtavia kulkumaita sekä jalan että pyörällä, ja alueen luonto on kuin Metsä-Lapista. Se, että työn puitteissa on mahdollista päästä maastoon korvaa ainakin osittain sitä, että vapaa-ajan puitteissa en ole ehtinyt kovinkaan paljoa retkeilemään, sillä opinnot ovat pitäneet sopivasti kiireisenä.
Talvi 2017 ei ole toistaiseksi kovin lumisena näyttäytynyt, ja tätäkin kirjoittaessa vettä ropisee kattoon. Lauhanvuorella on helmikuun puolivälissä noin 10 cm lunta, ja alemmilla mailla vielä vähemmän. Viime vuonna tilanne sentään oli hieman valoisampi, mutta toivotaan, että lunta vielä tulee. Ohessa kuva noin vuoden takaa Lauhanvuoren pohjoisosista, Majaleton laidalta. Toivottavasti tänäkin talvena päästään vielä hiihtelemään Lauhan valoisiin männiköihin, leikkimään Sodankylää.